Alfredo Alberdi Vallejo
Kawsaynin
Wañusqan Error en la secuencia de órdenes: la función «years_old» no existe.
Llamk'anan
Military service
Hawa-puriq

Alfredo Alberdi Vallejo Wamangapin paqarimurqa, Wamanpuma yachay wasipim yachayninta huntachirqa. Hatun Amauta Wasi San Cristobalpipas yachakuq karqa; chaymantaqa Hatun Amauta Wasi Berlinpi duktur lloqsimurqa. Chay yachay wasipitaqmi yachachiy qarqa.

Llaqtampiñatami Archivo Departamental Ayackuchupitaqmi sayarichirqa huk llamkaqmansinkunawan kuska. Ñawpa pacha qellqatapas "paleografía " nisqantapas ñawinkuspa niqmi kampas. Qellqankunam rikurin Pokrakunamanta nanachikuspa (La negaación de los Pokras o la tergiversación de la historia de Huamanga), chaynallataqmi Waman Pumantapas (El mundo al revés. Guaman Poma anticolonialista, wvb-Berlín, 2010). Qellqarqa Tiksimuyumantapas (Tiksimuyu: El Universo. La etnoastronomía quechua y su incidencia en el hombre andino, wvb-Berlín, 1999), Sarwa llaqtamantapas (Sarhua, eine Andine Comunbidad der Indio-künstler, edit. Tumi, Berlín, 1992), chaynallataqmi rikurichimurqa "Imamantam Unquchikuni: Waruchiri ñawpa qellqapa imanam unkuykuna karqaku qapa watakunapi (La antropología médica andina prehispánica según el manuscrito Quechua de Huarochirí-Perú del siglo XVI. Magister, Fu-Berlín, 1996). Yachachiq Amauta kaspan llamkapum Qatun Amauta Wasi Berlimpim (Instituto de Estudios Latinoamericanos de la Freie Universidad de Berlín), wakmanta qinan "RUNA YACHACHIY" qamasqanta, kayta qawarinaykipaq kay kaqta tipsink [1]

Hawa t'inkikuna llamk'apuy

http://www.alberdi.de/

"https://qu.wikipedia.org/w/index.php?title=Alfredo_Alberdi_Vallejo&oldid=671767" p'anqamanta chaskisqa (Wikipedia, Qhichwa / Quechua)